Scriptor

Miért jobb a mozi a TV -nél? [17.]

2019. április 03. - Editor_

Miért jó moziba járni? Mert alkalom kimozdulni otthonról. Mert alkalom arra, hogy megtiszteljünk egy filmet azzal, hogy külön programként kezeljük megtekintését. Mert jó minőségben, hatalmas méretben láthatunk egy történetet, mely lenyűgözhet bennünket fokozott látványvilágával. Mert társaságban élhetünk át filmélményeket. Mert a filmnézés közben láthatjuk mások reakcióit, amiből következtethetünk arra, hogy ugyanazt érezzük e amit ők. Mert a világ legelső mozijának 1895 december 28-án történt megnyitása óta (mely egyébként Párizsban zajlott a La Salon Indien du Grand Café -ban) a mozi lett a filmnézés "temploma". Mert a moziban jobban esik a nachos és a popcorn. Mert a moziban megfoghatjuk barátnőnk, feleségünk kezét. Mert a mozi lehet egy első, vagy sokadik randis program is számunkra.

amozi.JPG

Mert ha moziba megyünk, akkor kicsit kiöltözhetünk. Mert a mozijegy váltással legálisan fizetünk a filmszakma szolgáltasaiért és nem a kalózipart támogatjuk. Mert a mozi lehet három dimenziós is. Mert izgalmas, mikor leoltják a fényeket és mi hátradőlhetünk székeinkben. Mert bizonyos filmek élvezeti értéke többszörösére nő, ha moziban és nem televízión keresztül nézzük (bármekkora is legyen az a TV). Mert a mozi közösségi hely, ahol akár még ismerkedni is lehet. Mert a moziban jobb a Star Wars. Mert a moziban látott filmekre mindig jobban emlékezünk. Mert mozi után hazafelé menet megtárgyalható a film. Mert a nyári forróságban mindig lehülhetünk egy légkondis mozi nézőterén. Mert a mozi-előadást nem szakítja meg a szomszéd csengetése vagy egy lárma a házunk/lakásunk előtt. Mert a mozi rákényszerit bennünket telefonunk kikapcsolására vagy lenémítására. Mert a mozizás lehet romantikus is. Mert a mozi indok arra, hogy a kockulás helyett emberek közé menjünk. Mert a mozizás közben két órára nyugtunk lehet. Mert moziban jobbak az akciófilmek. Mert a moziban látványosabb minden sci-fi. Mert a moziban jobban retteghetsz a horrorfilmeken. Mert a moziban jobb együtt nevetni másokkal egy vigjáték poénjain, mint otthon egyedül. Mert a moziba felvehetjük és megmutathatjuk új sportcipőnket/pólónkat/pulcsinkat. Mert utána egy randin kiváló program egy vacsora, melyhez a film szolgáltathatja a beszédtémát. Mert a legjobb sztárok jobban mutatnak a filmvásznon. Mert nagyban izgibbek a szexis nők (ha nekivetkőznek) Mert a mozi révén elsőként láthatod a premier filmeket (és jó minőségben). Mert a moziban látható rajzfilmekkel lenyűgözheted gyermekeidet. Mert ha egy új filmet elsőként látsz, felvághatsz vele a haverok előtt.

Ez eddig 35 ok arra, hogy miért jó moziba járni. Biztos akad még, így ha tudod folytatni, várjuk hozzászólásod! 

scriptory_felirat_rovid.jpg

2019.04.03.(9:55)

***

A bejegyzés trackback címe:

https://scriptory.blog.hu/api/trackback/id/tr5114735767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paracord 2019.04.03. 20:40:18

Az internetes letöltések, ncore, Netflix és temérdek on-line filmes page korában a mozi valóban halódik. Pedig ahogy a posztban is szerepel: egy más szórakozás-dimenzió.

Scriptor_ 2019.11.06. 23:30:57

@Paracord: Egy teljesen más élmény, így van. Alkalom a film megbecsülésére, tiszteletére és szeretetére.
süti beállítások módosítása